Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2013 23:04 - Предпоследно: След 22 ч ще се пуши навсякъде
Автор: velnet Категория: Новини   
Прочетен: 635 Коментари: 0 Гласове:
1



 В ресторантите, баровете и дискотеките ще може да се пуши навсякъде след 22 ч. Единствено условие е в т.нар. нощни заведения да няма лица на възраст под 18 г. Това предвижда последният вариант на БСП за законови промени, с които да се смекчи тоталната забрана за дим на закрити обществени места.


Дневните заведения ще имат зали за пушачи и за непушачи. Обмисля се възможността собствениците на кръчми с площ до 60 кв. м да избират дали в тях да се палят цигари или не.

Забраната за тютюнопушене в болници, училища и детски заведения остава. 
"Планираме да завишим глобите двойно, за да се спазва строго забраната в помещенията за непушачи", коментира пред "Труд" депутатът от левицата Спас Панчев.

При първо нарушение санкцията за собствениците ще бъде до 10 000 лв., а при второ може да достигне до 20 000 лв. В момента глобите са съответно до 5000 и до 10 000 лв. Най-вероятно ще скочи глобата и за пушачите нарушители на ограниченията. Сега тя е от 300 до 500 лева.

Вчера излезе и статистика, че за 1 година, откакто е в сила тоталната забрана за дим на закрито, са събрани 668 хил. лева глоби от нарушители.

http://www.trud.bg/



Тагове:   забрана,   пушене,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене