Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2013 23:12 - Нощувките по Черноморието по-евтини от бирата на плажа
Автор: velnet Категория: Новини   
Прочетен: 1480 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 05.06.2013 23:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Обядът на брега излиза тройно по-скъп от стаята

Нощувките по Черноморието тази година излизат по-евтини от бирата на плажа. Цените на стаите в южните ни курорти започват от 3 лв., докато пивото върви по 4-5 лв., показа проверка на „Новинар”.

В Поморие например има оферта за стая в къща за гости за 4 лв. на човек на вечер. За тези пари хазяите осигуряват паркинг, самостоятелна баня, тераса, ютия, сешоар, хладилник.

Имате възможност да използвате и кухня. Престоят на тричленно семейство пък излиза общо 9 лв. на вечер, което прави по 3 лв. на човек. Офертата е за стая с масичка, гардероб и кабелна телевизия. На разположение на туристите са още голяма градина със сенчест кът за отдих, барбекю и гараж.


За 5 лв. пък може да ви настанят в уютна и луксозна квартира в Бургас на 100 метра от плажа с изглед към морската градина. В цената е включено ползването на паркинг, а стаята разполага с телевизор, хладилник, телефон, баня с тоалетна, микровълнова печка, ютия, сешоар, кафе машина. За сравнение за тези пари на плажовете туристите могат да си купят чаша бира.


В крайбрежните заведения в морските градове пивото върви между 2 и 5 лв. Храната в заведенията по брега пък излиза тройно по-скъпо от стаята. За обяд с предястие, основно и десерт пригответе 30 лв., порция миди с ориз струва 6 лв., а зелената салата е 8,80 лв. Постната малка пица в по-евтините ресторанти пък излиза на цената на нощувката - 5 лв.


Повечето евтини къщи за гости и квартири по морето се намират в централната част на малките курортни градчета. Любопитно е, че тузарските хотели са много по-далече от хубавите плажове, но нощувката в тях излиза най-малко 40 лв. на човек. Предимство в 4- и 5-звездните комплекси е наличието на басейни, ползването на безплатни шезлонги и чадъри.

 http://novinar.bg



Тагове:   море,   плаж,   нощувки,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене