Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Заглавните страници на български вестници, седмични и месечни вестници и списания. Регионални и специализирани вестници
Автор: velnet Категория: Новини
Прочетен: 693117 Постинги: 763 Коментари: 3
Постинги в блога от Април, 2014 г.
Категория: Новини
Прочетен: 473 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 08.04.2014 16:56
 image Вестник "ВСЕКИ ДЕН"- 08 април 2014 г.
Още вестници и списания на http://vestnici.weebly.com/
 
Категория: Новини
Прочетен: 478 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 16.09.2014 00:16
 image
Категория: Новини
Прочетен: 420 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 08.04.2014 16:41
 Днес всичко е виртуално, дори и любовта. В големите градове и в забързаното ежедневие, доста хора без половинки търсят такава в сайтове за запознанства. Разбира се, там е истински рай за анонимниците. Много хора се крият зад фалшива профилна снимка, лъжат за годините си, за семейното положение и работата си. Някои хора имат късмет и намират сериозна връзка там, други само губят времето си. Едно е сигурно – всеки лъже и маже. Ето някои от най-честите лъжи, които всички повтарят: “По принцип не използвам такива сайтове.“ Всички казват така. Всички имат чудесен живот и изобщо не им са нужни подобни сайтове. Даже влизат за първи път, ей така от любопитство. „Тези групи са абсолютно анонимни“ Всички сайтове ви обещават, че вашата информация е напълно защитена, но няма как да сте сигурни в това. „Аз съм точен мъж. Търся жена, на която й е писнало да се среща с идиоти, които не я заслужават". Много от жените в тези сайтове са разочаровани от връзки в живота. Те се чувства недооценени, търсят принца на бял кон, а мъжете се опитват да ги убедят, че не са „като останалите“. „Аз ужасно романтичен“ Когато кажат това на една жена, тя вече си представя как най-накрая е намерила мъж, който не гледа футбол, който ще й купува цветя, ще приготвя вечери на свещи... „Аз съм много добър човек. Тези, които си правят труда да ме опознаят, знаят това.“ Значи ако не го харесвате, просто не сте си направили да го опознаете. “Уморен/а съм от изкуствени хора. Търся нещо истинско“ И мислите, че ще го намерите точно в сайт с анонимни профили и фалшиви снимки. „Да, профилната ми снимка е истинска. Просто е от 2003 година.“ Да се чете: „Всъщност снимката е от 1997 и я обработвах и изрязвах два часа, но технически – това съм си аз“. „По принцип не излизам с непознати мъже“. Прави ли ви впечатление, че всеки път, когато си уговорите среща с жена от сайт, на нея това й е за първи, максимум втори път? Голям късметлия сте, че точно вие сте спечелели доверието й.   
Категория: Тя и той
Прочетен: 1217 Коментари: 2 Гласове: 5
От кашкавал до кашкавал има огромна разлика. Но дали обикновеният потребител може да направи разлика и да познае качеството в морето от продукти?   Специалистите от Econ.bg се срещнаха със Зоя Войнова, продуктов мениджър на българска компания, която споделя своя опит и знания в производството на млечни продукти.   Как да отличим добре узрелия кашкавал от останалите?   Първата индикация е визуалната, визуалният контакт с продукта. Той е по-бял на цвят, когато е претърпял процеса на зреене, не достига този въпросно маслен жълт цвят.   След това, когато се сравнят един добре узрял и един недобре узрял кашкавал, ще видите, че първият има хомогенен цвят, едноцветен е, ако мога така да се изразя.   Докато неузрелият, той е на ивици.   Освен това е по-воднист – щом се вдигне опаковката, се вижда, че има една вода, която присъства. Това също е индикация, че кашкавалът не е добре узрял.   След това вече преминаваме към вкусовите рецептори. Недобре узрелият кашкавал е скърцащ между зъбите. Това е първата такава индикация – не е хомогенен в самата уста, не се разтапя приятно като маслото, а стои на трохи. Това е, може да се каже, основният начин да се открие кой е узрял и кой – не.   И, третият вариант, това е термичната обработка. При термична обработка добре узрелият кашкавал става на кафяви кръгчета, започва да мирише осезаемо на масло, разтича се до ниво, на което да не изчезне. При неузрелия кашкавал е по-различно – той се разстила прекалено много и не е така стегнат, както, например, узрелият кашкавал.       kulinar.bg
Категория: Новини
Прочетен: 884 Коментари: 0 Гласове: 1
 /Поглед.инфо/ Традиционна или пикантна, едросмляна или домашна, по рецептата "на баба" или "на дядо". Лютеницата е сред любимите храни на българина и заема често място на трапезата му. Колко от нас обаче подозират, че българската лютеница се прави с китайски суровини, пише Inews.   Николай Недялков, председател на асоциацията на зеленчукопроизводителите обяви, че 99,9% от лютениците у нас се правят с доматено пюре, което се произвежда в Китай.   "Тъй като държавата няма пари и възможност да ни финансира и това е ясно, но могат да се направят елементарни неща и които няма да костват нищо на държавата. Нека да се издаде едно постановление, което да задължава производителите на консерви или примерно на лютеници да обявяват на етикета доматеното и пиперковото пюре къде е произведено. Това няма да струва нищо на държавата, а всеки ще е наясно, че това доматено пюре е произведено в Китай", каза Недялков.   Според него трябва да се обозначи и по какъв начин е произведено, какво е съдържанието му.   "Ние спазваме много строги карантинни изисквания. Има много ефикасни препарати, които са забранени в ЕС и ние сме забравили за тях, но дали е така и в Китай? Дали там не се е използвал робски или детски труд за тяхното производство”, коментира Недялков, цитиран от радио "Фокус".   Източник: ПИК  
Категория: Новини
Прочетен: 617 Коментари: 0 Гласове: 0
Рецепта за една ефективна смес, която включва мед и лимони, обикаля Мрежата от известно време насам. Хора, които са я пробвали, казват, че благодарение на нея са подобрили зрението си. Освен това вълшебната смес има подмладяващо и възстановяващо действие. Приготвя се лесно, в домашни условия, включва натурални продукти и всеки, който желае, може да я изпробва.   Нужни са ви следните продукти:   200 гр. ленено масло   4 средно големи лимона   3 глави чесън   1 килограм мед   Начин на приготвяне:   Лимоните заедно с кората се смилат и към тях се добавя чесънът, който трябва да е предварително смачкан. Към тази смес се добавят медът и лененото масло, след което всичко се разбърква с дървена лъжица (металната убива полезните вещества).   Полученият лек се прелива в чисти стъклени бурканчета с капачки.   Препоръчително е сместа да се съхранява в хладилник.   От полезния еликсир се приема по 1 супена лъжица преди всяко хранене. След като количеството свърши, можете да си приготвите още.http://narodna-medicina.com/
Категория: Рецепти
Прочетен: 1028 Коментари: 0 Гласове: 3
 Австралия е засякла нови сигнали, които може да са от черната кутия на изчезналия малайзийски самолет. Военни водолази търсят части от самолета в района на 1680 км северозападно от град Пърт, където сигналът е прехванат, предаде Би Би Си.   Сигналите са се чули от 4500 м дълбочина и са уловени с радар, поставен на австралийския кораб “Оушън Шийлд”. Първият се е чувал в продължение 2 часа и 20 мин, след което изчезнал. Корабът направил обратен завой и на връщане засякъл отново сигнал за 13 мин.   “И двата сигнала се чуваха ясно. Смятаме, че те съвпадат с тези на двата бордови рекордера”, каза шефът на издирвателните акции Ангъс Хюстън, като подчерта, че ще бъдат нужни няколко дни, за да се проверят сигналите. Всяка черна кутия има по около 30 дни живот преди батериите да умрат. Вчера бе 30-ият ден от изчезването на боинга.
Автор: Екип на Марица

 
Категория: Новини
Прочетен: 541 Коментари: 0 Гласове: 0
 Да обера банка за мен беше детска игра. Това призна в предаването "Дневен ред" по TV7 Стефан Чолаков, обявен за най-младия банков обирджия в света от списание "Таймс".    Мъжът се върна 17 години назад, когато на 31 май 1997 г. успява да източи 181 млн. неденоминирани лева от българска банка, без да има пряко участие в цялата схема.   Преди 17 години бях самонадеян глупак, който допусна грешката да обере банка, разсъждава Стефан. За да извърши удара си, той използва пропуски в организацията на работа в банката. Чрез момче и момиче, които дори не го познават пряко, Стефан се сдобива с огромната сума, представляваща 980 кг пачки.   Пренесоха парите в чували до един апартамент в София, аз пътувах след колите и наблюдавах целия процес. Бях капарирал бизнес в Канада и щях да избягам от България.    Бях подготвил всички документи, за да изнеса парите. Пресякох нелегално границата през Кулата и трябваше от Атина да си купя билет за САЩ, разказва Стефан.    Оказва се, че докато той е в южната ни съседка, баща му прочита за обира и се сеща за един техен разговор от преди 1,5 година, в който Стефан му начертава няколко схеми за източване на банки. Мъжът се обажда в полицията и на практика предава собствения си син.    След като във вестник прочита, че е задържана главната касиерка на банката, която няма нищо общо с обира, Стефан взема решение да се предаде.   Обадих се вкъщи и помолих да говоря с полицаите, като признах, че задържаните нямат нищо общо. Баща ми взе телефона и ме убеди да се предам, след което отново пресякох нелегално границата, прибрах се и се предадох, разказва Стефан.    Той получава присъда от 4 г. и 10 месеца затвор, а след това започва да се занимава с консултации по банкова сигурност.   Това е урок, който ми струваше скъпо и осъзнах каква глупост съм направил. Сега мога да посъветвам хората да не използват никакви електронни банкови услуги. Колкото по-лесни са банковите услуги, толкова по-уязвима е банковата система, категоричен е Стефан.    Най-младият банков обирджия сподели, че в момента се подготвя филмова екранизация на историята му. С мен се свързаха едни момчета от НАТФИЗ, започнаха да пишат сценарий. Аз ще бъда консултант, не мога да участвам, защото тогава все пак съм бил с 20 години по-млад. Мисля, че Явор Бахаров може би ще изиграе добре този персонаж, казва с усмивка Стефан.
Категория: Новини
Прочетен: 695 Коментари: 0 Гласове: 1
 Биохимикът Катрин Райд от Сан Франциско открила средство, което в някои случаи позволява да се сведат до минимум симптомите при децата-аутисти – диета, която изключва натриевия глутамат, съобщи Фокс нюз. Изводите й са въз основа на невробиологични изследвания и собствен опит.На 2-годишна възраст на дъщеря й е поставена диагноза аутизъм, сега тя е на седем години и по думите на учения проявите на болестта са изчезнали напълно, пише sroditeli.com.    Тъй като в момента в САЩ е одобрено само едно лекарство (рисперидон и негови аналози) много родители се обръщат за помощ към алтернативната медицина, като използват хомеопатични препарати, пробиотици, различни диети без глутен, лактоза и казеин с надеждата, че това ще окаже положително въздействие върху състоянието на детето.    Диетата, за която говори д-р Райд, се различава от тези, които са известни до момента. Според нея от менюто на детето-аутист трябва да се изключи само едно химично съединиение – хранителна добавка, която засилва вкуса и аромата – натриевия глутамат (други негови наименования са Е 621, Е 631, хидролизиран растителен белтък).    „В организма има рецептори за глутамата, който възбужда нервните клетки и той е необходим, но само в определено количество, обяснява д-р Рийд. – Много от нарушенията на развитието на нервната система, като аутизма, потенциално може да бъдат свързани с дисбаланса на употребата на глутамат. “    Според нея 95% от обработените хранителни продукти съдържат натриев глутамат, но производителите имат право да не указват наличието му, ако съдържанието му не превишава определено ниво.    Макар до момента да няма данни, които да потвърждават научно теорията на Рийд (въпреки че теорията за натриевия глутамат вече да съществува), биохимикът смята, че дошлото в норма състояние на 7-годишната й дъщеря е нагледен пример за верността на идеята.   Когато дъщеря й била на 2 годинки, Катрин и съпругът й, който работи като клетъчен биолог, започнали да забелязват признаци на аутизъм у детето: истерии, продължаващи с часове, стереотипно поведение, трудности в общуването и обучението, а също и стомашни проблеми.   Направените изследвания показали, че детето има средна степен на аутизъм. „Тя живееше в свой собствен свят. Действията й бяха повтарящи се, проявяваше признаци на невроза на натрапчиви състояния и започваше да крещи истерично, ако отивахме към вкъщи по друг път“, разказва майката.   Рийд напуснала работа и започнала да изучава действието на различните диети, които се препоръчват за деца с аутизъм. Първо изключила от менюто на детето продуктите, съдържащи глутен и лактоза, след това добавила магнезий, вит. Д, рибено масло и витаминен комплекс от В групата. Всички тези начини помагали, но не задълго.    По-късно тя попаднала на статия, в която се отбелязвало, че макар това съединение да е необходимо за предаването на импулсите между невроните и клетките на други тъкани и е задействано в когнитивните процеси на мозъка, неговият излишък може да предизвика различни неврологични нарушения.   Затова Рийд изключила от храната на момичето продуктите, съдържащи натриев глутамат и по думите й „симптомите на аутизъм изчезнали“. Постепенно детето станало по-социално адаптирано, напълно изчезнало стереотипното поведение и се подобрила координацията.   Санфорд Нюмарк, лекар от Osher Center for Integrative Medicine на калифорнийския университет, специализиран в лечението на деца-аутисти, отбелязва, че засега няма научно потвърждение на тази теория. Той обаче е готов да провери действието й, тъй като е виждал положителни резултати при прилагането на диета без глутен и казеин.    „Има много неща, които не знаем за аутизма – отбелязва той. – Но работата на стомаха и мозъка са тясно свързани и често се случва, че когато избавим детето от стомашно-червни проблеми с помощта на диета, може да се подобри общото му състояние. Няма нищо вредно в опита да се премине на диета, свободна от натриев глутамат – ако се консумират плодове, зеленчуци и месо, зърнено-бобови храни и се изключат преработените хранителни проукти. Това ще е една здравословна диета. “    „Ние сме длъжни да бъдем отворени към нови подходи в лечението на аутизма“, смята психиатъра и специалист в областта на неврологията Антонио Хардан от детската болница при станфордския университет.    След като Рийд видяла резултатите от прехода на свободна от глутамат диета при дъщеря си, тя основава нестопанската Unblind My Mind, която изучава действието на хранителните продукти върху мозъка. По думите й при 74 от 75 деца, с които тя е работила е било отбелязано значително подобрение.    Глутаматите (натриев глутамат, калиев глутамат, калциев глутамат – всичко това са соли на глутаминовата киселина, Е620 – Е 625) създават изкуствено чувство за глад, като стимулират тези центрове в мозъка, които са отговорни за възприятието и контролирането на чувствата.   Глутаматите не създават усещане за щастие или еуфория, а усещане за вкусова наслада и желание тази наслада да бъде продължена и повтаряна.   Глутаматите са съединения от аминокиселини, които преминават от лигавицата директно в кръвта, а от там попадат безпрепятствено в мозъка.   Учени от Япония са доказали разрушителното действие на глутамата върху ретината на окото. В дълготрайни опити с животни, на които в храната ежедневно е добавян глутамат, учените са доказали, че ретината на животните чувствително е изтъняла, и в последствие тези животни са изгубили зрението си.   Тъй като глутаматът няма собствен вкус, а подсилва вкуса на храната, в която е добавен, той бива широко използван за всичко, което е индустриално произведено.   Глутаматът доставя наслада и удоволствие от храненето, но той те прави и зависим. Храни, несъдържащи „наркотика“, биват възприемани като безвкусни, пише готвач. бг.    Продуктите на бързото хранене освен, че са пълни с глутамат, бъкат и от мазнини. След като са хранили гризачи с пица, хамбургери и дюнери, група от изследователи са достигнали до заключението, че животните, използвани в изследването, губят бързо интелектуалните си способности и краткосрочната памет, за разлика от онези, които се хранят нормално. 

Източник: http://petel.bg/


 
Категория: Други
Прочетен: 655 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене